Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
AÇIK
23°
ANASAYFA Ekonomi Sungurlu OSB Alan Genişletiyor

Sungurlu OSB Alan Genişletiyor

Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi, savunma sanayi yatırımları ile genişliyor. 8 bin 500 dönüm daha genişleyerek Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi olacak.
Sungurlu OSB Alan Genişletiyor

Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi, Savunma Sanayi Yatırımlarıyla Genişliyor

Son yapılan savunma sanayi yatırımlarıyla gözde bir konuma gelen Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), artan talep sebebiyle 8 bin 500 dönüm daha genişleyeceği açıklandı.

Patlayıcı ve silah endüstrisi fabrikalarının yanı sıra 50'nin üzerinde fabrikanın inşa edildiği organize sanayi bölgesinin genişletilmesi için çalışmalara başlandı.

Son iki yılda 1 milyar dolarlık bir yatırım yapılan OSB'ye olan yoğun ilgi sebebiyle 8 bin 500 dönüm daha genişlemek için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvuruda bulunuldu.

Genişledikçe 13 bin 500 dönüm alana erişecek olan Sungurlu OSB, bölgedeki en büyük organize sanayi bölgesi haline gelecek.

Sungurlu OSB'ye Türkiye'nin en büyük barut fabrikasının kurulmasının, yatırımcıların tercih sebeplerinden biri olduğu belirtiliyor. İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan ulaşım ağının üzerinde konumlanan Sungurlu, stratejik bir noktada bulunmasıyla savunma sanayi üssü olma yolunda ilerliyor.

Organize sanayi bölgesine; okul, cami, jandarma, itfaiye, 112 acil ve idare binalarının inşa edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

OSB'deki fabrikaların faaliyete geçmesiyle ilçe nüfusunun iki katına çıkacağı ve şehrin hızla büyüyüp gelişeceği öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı, AK Partili Milletvekilinin Ayrımcı Açıklamalarına Tepki Gösterdi

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı, AK Partili Milletvekilinin Ayrımcı Açıklamalarına Tepki Gösterdi