Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
AÇIK
23°
ANASAYFA Ekonomi Sulu Tarımda Hedef

Sulu Tarımda Hedef

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri'nin su yatırımları, tarım ve sanayide güçlü etki yaratıyor. DSİ, Çorum'da 196.995 dekar tarım arazisini sulamayı hedefliyor.
Sulu Tarımda Hedef

DSİ Genel Müdürü Balta: Su, Tarım ve Sanayide Güçlü Etki Yaratıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın su kaynakları üzerine yaptığı yatırımlar, hayati öneme sahip olan suyun, üretim süreçlerinin temel girdilerinden biri olmasının yanı sıra sektörel ve sektörler arası hareketliliği de artırıyor.

Su, her alanda adeta bir zincirleme reaksiyona neden oluyor ve tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde geniş iş sahalarının oluşmasını sağlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, inşa ettikleri dev barajlarda depolanan suyu, içme suyu, kullanma suyu, sanayi suyu üretim tesisleri başta olmak üzere hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi pek çok alanda kullanarak milletin hizmetine sunuyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ'nin su kaynaklarını koruyarak, yöneterek ve geliştirerek gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen Türkiye'nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından biri olduğunu belirtirken, sulama yatırımlarını hızlandırarak verimli topraklara bereket katmak için çalıştıklarını vurguladı.

Balta, modern sulama projeleri sayesinde tarımda verimliliğin arttığını, üretim çeşitliliğinin sağlandığını ve çiftçi gelirlerinin arttığını ifade ederek, bu durumun kırsal kalkınmayı desteklediğini ve yaşam standartlarını yükselttiğini belirtti.

Çorum'da 22 Nisan'da başlayan 2024 yılı sulama sezonunda toplam 196 bin 995 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıklayan Balta, sulu tarımın ülke ekonomisine katkı sağlaması hedeflendiğini dile getirdi.

Genel Müdür Balta, çiftçilere bol ve bereketli bir sulama sezonu dilerken, DSİ olarak ülke tarımı ve insanı için özveriyle çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak, tarım arazilerinin sulanmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve su tasarrufunun sağlanmasını önemsediklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Jandarma Genel Komutanı Çorum'da Gazilerle Buluştu ve Şehit Ailelerine Destek Verdi

Jandarma Genel Komutanı Çorum'da Gazilerle Buluştu ve Şehit Ailelerine Destek Verdi