Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
AZ BULUTLU
8°
ANASAYFA Ekonomi Orta Karadeniz Kadın Kooperatifi Safran ve Sarımsak Üretiminde Dijital Dönüşümü Gerçekleştiriyor

Orta Karadeniz Kadın Kooperatifi Safran ve Sarımsak Üretiminde Dijital Dönüşümü Gerçekleştiriyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği BizimOra Kadın Girişimi, safran ve sarımsak üretiminde dijital dönüşümle büyümeyi hedefliyor.
Orta Karadeniz Kadın Kooperatifi Safran ve Sarımsak Üretiminde Dijital Dönüşümü Gerçekleştiriyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Kadın Girişimciliğini Desteklemeye Devam Ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), kadın istihdamını artırmak ve kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla bir dizi projeye destek sağladı.

OKA'nın Verdiği Desteklerle Kadın Girişimciler Yenilikçi Alanlarda Faaliyet Gösteriyor

Ajansın altyapı ve kurumsal gelişime yönelik destekleri, Orta Karadeniz Bölgesi'nde kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmek için önemli bir rol oynadı; ayrıca kadınların girişimcilik ve kooperatifçilik alanlarında eğitim almalarını teşvik etti. 2024 Yılı Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen BizimOra Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin "BizimOra'nın Kadınlarından Sofralarınıza Şifalı Safran ve Sarımsak" projesi hayata geçirildi.

BizimOra Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi E-Ticarette Yenilikçi Adımlar Atıyor

Projede, kooperatifin dijital dönüşümü sağlanarak e-ticaret alanındaki varlığı güçlendirilmesi hedefleniyor. Büyümeyi "E-Ticaret" ve "Dijital Pazarlama" stratejileri doğrultusunda planlayan kooperatif, Çorum Merkez'de faaliyet göstermeye başladı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle sektördeki uzmanlığını her geçen gün arttırıyor.

Çorum'da Kadın Girişimciler Tarımsal İnovasyonla Dikkat Çekiyor

BizimOra Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Orta Karadeniz Bölgesi'nde öncü bir adım atarak safran üretimine başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın İyi Tarım Uygulamaları Programı desteğiyle safran, sarımsak ve bal üretimine odaklanan kooperatif, bölge ekonomisine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor. Safran dikim etkinliğine katılan kurumlar arasında OKA Girişimcilik Ekosistemi Birimi ve Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcileri de yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum Belediyesi, Varinli Caddesi'nde Yenilikçi Rekreasyon Alanı Oluşturdu!

Çorum Belediyesi, Varinli Caddesi'nde Yenilikçi Rekreasyon Alanı Oluşturdu!