Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Ekonomi Gıda Firmalarına Karekod Uygulamalı Takip Sistemi Geliyor!

Gıda Firmalarına Karekod Uygulamalı Takip Sistemi Geliyor!

İl Tarım ve Orman Müdürü, ülke genelinde gıda işletmelerinin resmi kontrollerinin kesintisiz sürdüğünü belirterek, gıda güvenilirliği için yeni uygulamadan bahsetti. (160 karakter)
Gıda Firmalarına Karekod Uygulamalı Takip Sistemi Geliyor!

İl Tarım ve Orman Müdürü: Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulamasıyla Güvenilir Gıda Takibi Başladı

İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "tarladan sofraya gıda güvenilirliği" uluslararası yaklaşımı doğrultusunda, ülkemizde üretilen gıdaların birincil üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadar kesintisiz olarak gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla ülke genelinde gıda işletmelerinin resmi kontrollerinin devam ettiğini açıkladı.

Göktekin, tüketicilerin güvenilir gıdaya erişimini sağlamak için gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmeleri için Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması'nın başlatıldığını belirterek, "Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan her bir işletmeye özel karekodu içeren görsel, gıda işletmeleri tarafından https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/ adresinden indirilerek tüketicilerin görebileceği yerlerde sergilenmektedir" dedi.

Hayrullah Göktekin, il genelinde bulunan 5400 gıda işletmesinin denetimlerinin artık tüketiciler tarafından görülebileceğini vurgulayarak, "İşletmelerin denetim bilgilerini görmek, tüketiciler için güven kaynağı olacaktır, bu nedenle uygulamayı indirmeleri son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Göktekin, her vatandaşın en doğal hakkı olan gıda güvenilirliğine dikkat çekerek, “Uygulama ile müdürlüğümüz tarafından yapılan resmi kontrollerin görünürlüğü artacak, gıda denetimlerinde şeffaflık sağlanacaktır” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TKDK'dan Yatırımcılara 90 Milyon Avro Hibe!

TKDK'dan Yatırımcılara 90 Milyon Avro Hibe!