Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Ekonomi Çorum'un Osmancık ve Kargı ilçelerinde çeltik sezonu başladı

Çorum'un Osmancık ve Kargı ilçelerinde çeltik sezonu başladı

Çorum'un Osmancık ve Kargı ilçelerinde çeltik ekimi başladı. Osmancık'ta 20 bin ton, Kargı'da ise 13 bin ton çeltik üretimi hedefleniyor.
Çorum'un Osmancık ve Kargı ilçelerinde çeltik sezonu başladı

Çorum'un Osmancık ve Kargı İlçelerinde Çeltik Üretimi Başladı

Türkiye'nin önemli pirinç üretim merkezlerinden Çorum'un Osmancık ve Kargı ilçelerinde çiftçiler, çeltik tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı.

Çiftçiler, çeltik ekim sezonunun başlamasıyla birlikte tarlalarında yoğun bir çalışma temposuna girdi. Toprağı sürüp hazırladıktan sonra çeltik tohumlarını ekerek sulama işlemine geçtiler. Osmancık ve Kargı ilçelerindeki çiftçiler, uzun ve zorlu bir süreç olan pirinç üretiminde emeklerini ve bilgi birikimlerini ortaya koyarak verimli bir sezon geçirmeyi hedefliyor. İlçelerdeki tarlalarda yeşeren çeltiklerin, bereketli ve sağlıklı bir hasat dönemine işaret etmesi bekleniyor. Bu süreçte çiftçilere bol kazançlar ve bereketli bir sezon diliyoruz.

Osmancık'ta Çeltik Üretimi ve Rekolte Beklentileri

Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, ilçede her yıl ortalama 24 bin dönüm civarında alanda çeltik üretimi yapıldığını belirtti. Şahiner, üreticilerin büyük çoğunluğunun Osmancık pirinci tercih ettiğini, geri kalanının ise baldo türü pirinç üretimi yaptığını söyledi. Bu yılın bereketli bir sezon olmasını umut eden Şahiner, ilçede 20 bin ton çeltik ve 15 bin ton pirinç elde etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kargı'da Çeltik Üretimi ve Emek Yoğun Süreç

Kızılırmak havzasında bulunan Kargı ilçesinde de çiftçiler, çeltik ekimine başladı. Bu yıl ilçede 13 bin ton çeltik ve 7 bin tonun üzerinde pirinç üretimi hedefleniyor. Çeltik üreticisi Kazım Gezer, zahmetli bir süreç olan çeltik ekimini ve hasadını anlattı. Gezer, çeltik ekimi için tarlayı hazırlamanın yaklaşık bir ay sürdüğünü ve tohumlama, ilaçlama, gübreleme gibi aşamaların ardından 4 ay sonra hasada geçtiklerini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Jandarma, Çorum ve Sinop'ta 2 Organize Suç Örgütünü Çökertti"

"Jandarma, Çorum ve Sinop'ta 2 Organize Suç Örgütünü Çökertti"