Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
19°
ANASAYFA Ekonomi Çorum, Hitit Ketenini Dünyaya Tanıtıyor

Çorum, Hitit Ketenini Dünyaya Tanıtıyor

Çorum Belediyesi, Kent Konseyi, Hitit Üniversitesi ve İş Kadınları Derneği, Hitit Ketenini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. Hitit Medeniyeti'ne ait kumaşın tanıtımı için çalışmalar devam ediyor.
Çorum, Hitit Ketenini Dünyaya Tanıtıyor

Çorum Belediyesi ve İş Kadınları Derneği, Hitit Ketenini Dünyaya Tanıtacak

Çorum Belediyesi, Çorum Kent Konseyi, Hitit Üniversitesi ve Çorum İş Kadınları Derneği, Hitit Ketenini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor.

Hitit Medeniyetinden Esinlenen Proje Tanıtım Toplantısı Düzenlenecek

Dünyanın en büyük imparatorluklarından biri olan Hitit Medeniyetinin Kraliçesi Puhuhepa’yı ve Hitit Medeniyeti’ne yön veren Hitit Keten kumaşını tasarlayıp dünyaya tanıtmak amacıyla toplantı düzenlenecek. 19 Eylül Perşembe günü saat 19:09’da Veli Paşa Hanı’nda düzenlenecek olan tanıtım toplantısı ile ilgili açıklama yapan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Çorum Kent Konseyi Başkanı İsmail Yağbat tarihi 3 bin 500 yıl öncesine dayanan Hitit Keteni’ni dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Ortaya çıkacak olan projeyle kadın gücüyle toplumsal dönüşümü hedeflediklerini belirten Yağbat “Çorum Belediyesi, Çorum Kent Konseyi, Hitit Üniversitesi ve Çorum İş Kadınları Derneği ile ortaklaşa tarihimize ışık tutan Hitit İmparatorluğu’nun en önemli simgelerinden biri olan Hitit Keteni’ni tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. 

Bilindiği gibi Çorum, tarihi günümüzden 3 bin 500 yıl öncesine dayanan Hitit Medeniyeti’ne ev sahipliği yapmış, dünyada ilk barış anlaşmasının yapıldığı yerdir. Yapacağımız ortak çalışmayla bizler de Hitit Medeniyeti’ni tüm dünyaya tanıtmak amacıyla Hititlere ait ‘’Hitit Keten’’ kumaşını tasarlayıp, dokuyarak tüm dünya ile buluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum Belediyesi, Çiftlik Çayırı Caddesi'nde Yol Genişletme Çalışmalarını Sürdürüyor

Çorum Belediyesi, Çiftlik Çayırı Caddesi'nde Yol Genişletme Çalışmalarını Sürdürüyor