Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Ekonomi Çorum Belediyeleri SGK'ya 370 Milyon TL Borçlu!

Çorum Belediyeleri SGK'ya 370 Milyon TL Borçlu!

Belediyelerin SGK'ya olan borçlarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası belediyeler borçlarını ödemekte zorlanıyor. Çorum Belediyesi'nin 370 milyon lira civarında borcu bulunuyor. İlçe belediyelerinin de benzer sorunları var. Osmancık Belediyesi ise borçsuz.
Çorum Belediyeleri SGK'ya 370 Milyon TL Borçlu!

Belediyelerin SGK Borçlarıyla İlgili Gündem

Son gündem maddesi olan belediyelerin SGK'ya olan prim borçlarıyla ilgili tartışmalar hala devam ediyor.

Erdoğan’ın Talimatı ve Belediyelerin Durumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li belediyelere hitaben prim borçlarını ödemeleri yönünde talimat vermişti ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da belediyelerin SGK'ya toplam prim borcunun 96 milyar lirayı aştığını ve bu borcun yüzde 80'inin belediye şirketlerine ait olduğunu açıklamıştı.

Belediyelerin Ödeme Zorlukları ve Çözüm Yolları

Belediyeler uzun süredir istihdam alanı olarak kullanılırken, borçlarını ödemekte zorlanıyor ve bazı belediyeler SGK'ya olan borçlarını ödemek için ellerindeki emlak ve arsaları satmak zorunda kalıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından belediyeler incelendiğinde neredeyse tüm belediyelerin borç batağında olduğu görülüyor. Çorum Belediyesi ve ilçe belediyelerinin SGK'ya olan borçları da merak konusu haline geldi.

Çorum Belediyesi'nin bağlı şirketleri Beltaş, Beltur ve personel şirketi ile SGK'ya yaklaşık 370 milyon lira borcu olduğu belirtilirken, ilçe belediyeleri arasında Sungurlu, Alaca, İskilip, Ortaköy, Uğurludağ, Bayat, Mecitözü, Laçin, Dodurga ve Boğazkale Belediyeleri'nin de 5-6 milyon lira civarında SGK'ya prim borcu bulunuyor.

Osmancık Belediyesi'nin MHP'de olduğu son 2 dönem boyunca SGK'ya borcu olmazken, Düvenci ve Aşdağul Belediyelerinin borçlarının 1 milyon liranın altında olduğu öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erkan Yıldız: "Kamyon Park Yasağı Çözülmeli, Kamyoncular Mağdur Olmasın!"

Erkan Yıldız: "Kamyon Park Yasağı Çözülmeli, Kamyoncular Mağdur Olmasın!"