Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
AZ BULUTLU
8°
ANASAYFA Ekonomi Çorum Alaca'da Buğday Hasadı Heyecanı Başladı

Çorum Alaca'da Buğday Hasadı Heyecanı Başladı

Çorum'un Alaca ilçesinde buğday hasadı başladı. Alaca Belediye Başkanı ve çiftçiler hasatı ziyaret etti. Sulama suyu sorunu ve anız yangınları konuşuldu.
Çorum Alaca'da Buğday Hasadı Heyecanı Başladı

Alaca İlçesinde Buğday Hasadı Başladı

Çorum'un Alaca ilçesinde buğday hasadına başlandı ve Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Arslan Gür ve Ziraat Odası Başkanı Ferhat Arslan, hasat yapan çiftçileri ziyaret etti.

Alaca İlçesi Tarım Potansiyelini Arttırıyor

Alaca'nın Çorum'un en verimli sulama alanına sahip ilçe olduğunu belirten Arslan, Koçhisar Barajı sayesinde sulama imkanlarının arttığını ve sulak alanlarda tarımsal verimin yüksek olduğunu, ancak kıraç arazilerde rekolte sorunu yaşandığını dile getirdi.

Anız Yangınlarına Dikkat Çekildi

Hasadın ardından artan anız yangınlarına dikkat çeken Arslan, çiftçilerin ürün alabilmek için anız yaktığını ancak bu durumun tarladaki mineralleri ve canlıları telef ettiğini vurgulayarak, anız yangınlarının toprağa ve verime zarar verdiğini belirtti ve tüm çiftçilerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Gür, bu yıl sulama suyunun geç verilmesi sebebiyle yeterli sulama yapılamadığını ve bu nedenle mahsulün büyük bir kısmının kaybedildiğini ifade ederken; Ziraat Odası Başkanı Arslan da sulu alanlarda yüksek rekolte beklentisi içinde olduklarını ve verimli bir hasat sezonu geçirilmesini umut ettiklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Merkez İlçe Başkanlığı için Mustafa Serdar Avcu'nun ataması gündemde

MHP Merkez İlçe Başkanlığı için Mustafa Serdar Avcu'nun ataması gündemde