Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Ekonomi Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi Başladı!

Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi Başladı!

Çorum'da Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi başladı. 854 bin metrekarelik alanda modern iş alanları ve sosyal donatılar inşa edilecek.
Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi Başladı!

Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi Çorum'a Yenilik Getiriyor

Çorum-Ankara karayolu üzerinde, 854 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi'nde ilk işyerlerinin temelleri atıldı ve hafriyat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı.

Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç, uzun süredir devam eden çalışmaların meyvesini almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, projenin esnaf ve sanatkârlara modern iş alanları sunacağını vurguladı.

Proje kapsamında her kesime hitap eden işyeri modellerinin yer alacağını ifade eden Kılıç, Çorum'un geleceğini şekillendirecek bu projenin önemine dikkat çekti.

Ahi Evran Sanayi Şehri'nin, Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi arasında köprü görevi göreceğini belirten Kılıç, "Hedefimiz Çorum'un büyümesine katkı sağlamak ve herkes için olumlu sonuçlar doğuracak bir yapı oluşturmak." dedi.

Üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini vurgulayan Kılıç, gençlerin sanayide eğitim görmelerinin önemine dikkat çekerek, projenin kente büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Proje için satın alınan 854 bin metrekarelik arazinin tamamının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ödendiğini belirten Kılıç, 13 farklı meslek grubundan işletmelerin Ahi Evran'a taşınacağını açıkladı.

Toplam 400 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak proje, farklı büyüklüklerde 985 adet işyerine ev sahipliği yapacak ve sosyal donatı alanları da içerecek.

Ahi Evran Sanayi Şehri, Küçük Sanayi Sitesi ve OSB ölçeği arasında kalan işletmeler için ideal bir çözüm olacak ve bölgedeki ekonomik gelişime katkı sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Berkcan Aytaç, Ahlatcı Çorum FK'dan ayrılarak Kırklarelispor'a kiralandı

Berkcan Aytaç, Ahlatcı Çorum FK'dan ayrılarak Kırklarelispor'a kiralandı