Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
AÇIK
23°
ANASAYFA Eğitim Hitit Üniversitesi 3 Yeni Programla 2024-2025 Eğitim Döneminde Öğrenci Alacak

Hitit Üniversitesi 3 Yeni Programla 2024-2025 Eğitim Döneminde Öğrenci Alacak

Hitit Üniversitesi, YÖK'e yapılan başvuru sonucunda 2024-2025 eğitim döneminde 30 öğrenci alacak. Kuyumculuk, Aşçılık ve Mahkeme Büro Hizmetleri programları açılacak. Mezunlar sektörde iş imkanı bulabilecek.
Hitit Üniversitesi 3 Yeni Programla 2024-2025 Eğitim Döneminde Öğrenci Alacak

Hitit Üniversitesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Döneminde 3 Program İle Öğrenci Alacak

Hitit Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu'na yaptığı başvuru sonucunda 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde 3 programa öğrenci alınacağını duyurdu.

Hitit Üniversitesi, YÖK'e sunduğu başvuruyla yeni programların açılmasını ve bazı programlarda öğrenci alınmasını talep etti ve bu başvuru kabul edildi.

2024-2025 eğitim-öğretim döneminde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Mahkeme Büro Hizmetleri Programı ve Aşçılık Programı ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı'na toplamda 30 öğrenci alınacak.

Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda verilecek olup, mezunlar çağdaş sanat anlayışına sahip, 3 boyutlu katı modelleme programları ve makinelerini kullanabilen, özgün tasarımlar yapabilen bireyler olarak sektöre kazandırılacak.

Bu sayede mezunlar, özel şirketlerde çalışmanın yanı sıra kendi atölyelerini kurarak sektörde kendilerine yer edinebilecekler.

Mahkeme Büro Hizmetleri Programı ise mahkemelerden, icra dairelerine, noterliklerden infaz kurumlarına kadar geniş bir yelpazedeki kurumlarda çalışacak kâtip, sekreter ve benzeri hukuk meslek elemanı ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor.

Aşçılık Programı ise turizm ve endüstri sektörlerinde ulusal ve uluslararası alanda nitelikli aşçılar yetiştirmeyi hedefliyor.

Öğrenciler, program kapsamında aldıkları beşeri ve teknik bilgiyle üç yarıyıl boyunca donatıldıktan sonra sektörde "mesleki uygulama" dersleri alarak bilgi ve becerilerini pratiğe dökebilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Park Halindeki Traktör Alev Alev Yandı!

Park Halindeki Traktör Alev Alev Yandı!