DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072232-0,36%
Çorum
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Derede Altın Yatağı! Haftada 8 Gram Altın Topluyorlar! İşte Herkesin Akın Ettiği O Dere..
  • Hitit Haber
  • Haberler
  • Derede Altın Yatağı! Haftada 8 Gram Altın Topluyorlar! İşte Herkesin Akın Ettiği O Dere..
53 okunma

Derede Altın Yatağı! Haftada 8 Gram Altın Topluyorlar! İşte Herkesin Akın Ettiği O Dere..

ABONE OL
1 Haziran 2022 17:23
Derede Altın Yatağı! Haftada 8 Gram Altın Topluyorlar! İşte Herkesin Akın Ettiği O Dere..
ABONE OL

Denizli’de herkesi şaşkına çeviren derede altın vakası duyan herkesi oraya götürdü. Buz gibi havaya rağmen suya girerek savaklar yardımı ile selin getirdiği çamurları ayıran madenciler haftalık neredeyse 7-8 gram altın bulduğunu iddia ediyor. İşte Denizli’de altın madencilerinin şaşırtan hikayesi!

Geçen sene kuraklığın getirdiği olumsuz hava şartlarından susuz kalan dereler bu sene tekrar suyla dolmaya başladı. Yağmur ve kar yağışlarının ardından sel sularının taşıdığı çamurlarda altın arayan madencilerin işi de kolaylaştı. Soğuk havalara rağmen suya attıkları savaklara gelen çamuru ayrıştıran altın avcıları haftalık olarak altın buluyor. Madenciler buldukları altın parçacıklarını da İzmir’de erittiriyor. Ayarı özel cihazlar ile ölçülen altınlar, işlemi yapılan kuyumcuya satılıyor.

derede altın

derede altın

Derede Altın Toplayarak Geçiniyorlar! Haftalık 7-8 Gram Altın Çıkıyor!

Uzun zamandır dereden altın çıkartan İbrahim Irgatçı;

‘’ 3 yıldır bu işi yapıyorum, bu bizim için işten ziyade bir oyun haline geldi. Geçen sene yaşanan kuraklıktan ötürü işe ara vermek zorunda kaldık fakat bu sene haftalık 7-8 adet altın buluyoruz. Emeğimiz de boşa gitmiyor, hem geçim kaynağımız hem de altınları piyasaya kazandırmış oluyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

Altınları topladıktan sonra madenciler İzmir’de Sarraflar Çarşısı’nda ayar yaptırıp altınları hurda parasına satıyorlar. Irgatçı’nın belirttiği ifadelere göre dereden çıkan altınların genelde 21-22 ayar civarlarında olduğu biliniyor. Hiçbir maliyeti olmadan altın toplayan madenciler önümüzdeki aylarda da bu işe devam edeceğini belirtiyor.

Altının yüksek olduğu bu dönemlerde vatandaşların dikkatini çeken dere bolca ziyaretçi çekiyor. Peki, günümüzde altın almak mantıklı mı? Altın ne zaman almak gerekir ve ne zaman bozdurulmalı? Detaylı bilgi için linke tıklayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Dropshipping İle Nasıl Para Kazanılır?

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.