Alaca İlçesinde Özel Bakılan 1 Tonluk Kurbanlık Tosun "Paşa" Alıcısını Bekliyor

Çorum'un Alaca ilçesinde özel olarak beslenen ve "Paşa" adı verilen 1 tonluk kurbanlık tosun satışa çıkarıldı. Besicilik yapan Garip Kaya, ailenin bir ferdi olarak gördüğü hayvanı kilosu üzerinden fiyatlandırarak satmayı planlıyor.

Çorum'un Alaca İlçesinde "Paşa" Adlı Kurbanlık Tosun Satışa Çıkarıldı

Çorum'un Alaca ilçesinde özel olarak yetiştirilen ve "Paşa" adı verilen kurbanlık tosun, alıcılarını beklemeye başladı.

Kurbanlık Piyasası Canlanmaya Başladı

Çorum'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurbanlık piyasasında hareketlenme yaşanmaya başladı.

Garip Kaya: "Paşa'yı Kilosu Üzerinden Satacağım"

Alaca ilçesine bağlı Boğaziçi köyünde besicilik yapan Garip Kaya, 1 tonluk kurbanlık tosunu olan "Paşa"yı satışa çıkararak kilosu üzerinden fiyat belirleyeceğini açıkladı.

Garip Kaya, "Paşa"nın özenle yetiştirildiğini ve ailenin üç kuşaktır hayvancılıkla uğraştığını belirterek, hayvanları sevmeyi ve saygı göstermeyi önemsediklerini ifade etti. Hayvancılığın sevgiyle yapıldığında kazançlı ve hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu vurgulayan Kaya, "Paşa"nın çiftliğin gözdesi olduğunu dile getirdi.

"Paşa"nın 3 yaşında olduğunu söyleyen Kaya, kurbanlığın özenle beslendiğini ve 1 ton ağırlığa ulaştığını belirtti. Beslenme programı hakkında bilgi veren Kaya, kurbanlığın yonca, sanayi yemi ve arpa ezmesi ile beslendiğini ve bu sürecin kolay olmadığını ancak sevgiyle yapıldığında olumlu sonuçlar alındığını aktardı.