MHP Çorum İl Başkanı Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi: "Tek Başımıza Girseydik Kazanırdık"

MHP Çorum İl Başkanı, seçim sonuçlarını değerlendirerek "Tek başımıza girseydik kazanırdık" dedi. Partisinin güçlü duruşunu vurgulayan başkan, gelecek seçimlerde daha iddialı olacaklarını belirtti.

MHP Çorum İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

31 Mahalli İdareler seçiminin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak, seçim sürecini ve kazanılan belediye başkanlıklarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Çorum’da Kazanılan Belediye Başkanlıkları ve Meclis Üyelikleri

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Çorum'da 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde 5 belediye başkanlığı kazandığını belirten Çıplak, ayrıca toplamda 65 belediye meclis üyesine sahip olduklarını açıkladı.

Seçim Sonuçları ve Dağılımı

Seçim sonuçlarına göre MHP'nin 33.629 oy aldığını, AK Parti'nin 25.889 oy, CHP'nin 18.226 oy ve diğer partilerin toplamda 9.257 oy elde ettiğini belirten Çıplak, belediye meclisindeki temsil hakkının dağılımını detaylı bir şekilde açıkladı.

Çıplak ayrıca, tartışmalara konu olan bazı ilçelerde MHP'nin kaç oy farkla belediye başkanlığını kaybettiğini de kamuoyu ile paylaştı.

“Cumhur İttifakı Ruhunu Zedeleyecek Hiçbir Söylem ve Çalışma İçerisinde Bulunmadık”

Çıplak, “Genelden Yerele Birlik” sloganıyla yürütülen seçim çalışmalarında Cumhur İttifakı'nın ruhunu zedelemeyeceklerini vurgulayarak, partisinin seçim sürecindeki performansından ve halkın teveccühünden memnuniyetini dile getirdi.

Programa MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak'ın yanı sıra İl Genel Meclis Grup Başkan Vekili Selim Dölcü, Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Aslan Kaynar, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Orhan Tosik, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.