Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız Sağlık Bakanına Çorum'un Sağlık Sorunlarını İletti

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sağlık Bakanı'na Çorum'un sağlık sorunlarını iletti: Ambulans sıkıntısı, eksik uzmanlar ve hastane yetersizlikleri gibi birçok konuda çözüm talep edildi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na Çorum’un sağlık sorunlarını ileterek destek istedi.

Mehmet Tahtasız’ın Bakan'a ilettiği sorunlar arasında Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Kargı, İskilip, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Osmancık, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ ilçelerinde cerrah eksikliği ve ambulans sıkıntısı bulunmaktadır.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi binası, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 10 kilometre uzaklıktadır ve öğrenciler eski bir binada eğitim almaktadır.

Güney Kampüsü'ne morfoloji binası olan bir Tıp Fakültesi yapılması gerektiği belirtilmiştir. Çorum Devlet Hastanesi'nin bir an önce tamamlanması ve eksik uzmanlık alanlarının giderilmesi talep edilmektedir.

Hastanede KBB, Nöroloji ve Göz bölümlerinde sıkıntılar yaşandığı ve 60 uzman hemşire eksikliği bulunduğu vurgulanmıştır.

SMA hastalarıyla ilgili acil tedavi gerekliliği ve depreme dayanıklılık konularında güçlendirme talepleri iletilmiştir.

Yavruturna Mahallesi Diş Hastanesi'nin açılma tarihinin geçmesine rağmen hala kapalı olması eleştirilmiş ve eski Diş Hastanesi'nin Fizik Tedavi Merkezi olarak planlanması istenmiştir.