Bakan Ersoy'dan Çorum'a müjde

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çorum Belediyesi'ni ziyaret ederek restorasyon destek müjdeleri verdi ve önemli turizm projelerinin hayata geçirileceğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Çorum Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çorum’a ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldi ve Çorum Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bakan Ersoy, Çorum Belediyesi’nin kültür ve turizm alanındaki çalışmalarını yerinde inceleyerek, Kale, Kent Meydanı, Şehir Müzesi, Arasta ve Velipaşa Hanı gibi önemli noktalarda incelemelerde bulundu.

Ziyaret kapsamında Başkan Aşgın’a teşekkür eden Bakan Ersoy, Kale ve İkiz Konakların restorasyonu için destek müjdesi verdi, protokol gereği Kale'nin proje bedelinin tamamını Bakanlık olarak karşılayacaklarını açıkladı.

Ayrıca Bakan Ersoy, İkiz Konakların restorasyon projesine de destek sözü vererek, proje 2025 yatırım programına alınacak.

Bakan Ersoy, Güney Kore’de gerçekleştirilecek Hitit Özel Sergisi'nin Çorum'un tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, kültür ve turizm alanındaki yatırımların devam edeceğini vurguladı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Bakan Ersoy’a teşekkür ederek, kültür ve turizm alanında yapılacak yeni yatırımlarla Çorum'un gelişimine katkı sağlanacağını belirtti.

Bakan Ersoy, Hattuşa, Boğazkale, Alacahöyük gibi yerlerin Uluslararası Kültür Destinasyonu'na eklenmesi için çalışmaların yapılmasını talimatlandırarak, Çorum'un turizm potansiyelinin arttırılacağını ifade etti.