Özejder Sosyal Bilimler Lisesi'nde Sanat Tarihi Paneli: Öğrenciler, Sanat Tarihindeki Gelişim Hakkında Bilgi Sahibi Oldu.

Çorum'da düzenlenen panelde Özejder Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, sanat tarihinin gelişimi hakkında bilgiler edindi. Panel, Bilimde Öncüler Okulumda projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Özejder Sosyal Bilimler Lisesi’nde “Bir Bilim Dalı Olarak Sanat Tarihi ve Gelişimi” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Çorum Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Bilimde Öncüler Okulumda" projesi kapsamında düzenlenen panele katılan öğrenciler, sanat tarihinin tarihsel evrimi hakkında detaylı bilgiler edindiler.

Panelde Üniversite Hocaları Öğrencilere Sanat Tarihi Hakkında Bilgi Verdi

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Doç.Dr.Esra Keskin, Dr.Tülay Yeşiltaş ve Dr.Zeynep Aytekin'in konuşmacı olarak yer aldığı panel, Özejder Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda gerçekleşti.

Panelde Sanat Tarihinin Geleceği ve Araştırma Yöntemleri Ele Alındı

Moderatörlüğünü Doç.Dr.Esra Keskin'in yaptığı panele katılan hocalar, bir bilim dalı olarak sanat tarihinin evrimi, sanat tarihi kavramının anlamı, günümüzdeki durumu ve geleceği üzerine bilgiler aktardılar. Dr.Zeynep Aytekin, sanat tarihi araştırmalarında kullanılan yöntem ve tekniklere odaklanırken, Dr.Tülay Yeşiltaş ise İngiltere'de kültürel koruma ve sanat tarihi eğitimi konularına değindi.

Panelin sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan konuşmacılara Okul Müdürü Necmettin Ünal tarafından teşekkür plaketi ve katılım belgeleri takdim edilerek program sona erdi.