Sungurlu Barajı'nda Sona Yaklaşılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın DSİ Genel Müdürlüğü, Sungurlu Barajı'nda son aşamaya gelerek 6,3Hm3/yıl içme suyu sağlayacak, 31.720 dekar araziyi sulayacak önemli bir projeyi hayata geçiriyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, hedeflerinin 2025'e kadar projeyi tamamlamak olduğunu belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ, Sungurlu Barajı İnşaatında Sonana Yaklaşıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, modern sulama sistemlerini yaygınlaştırarak tarım arazilerinin verimliliğini artırmayı, sağlıklı içme suyu temin etmeyi ve taşkın risklerine karşı koruma önlemleri almaya odaklanırken, suyun sürdürülebilir yönetimi konusunda da büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor.

Sungurlu Barajı, Sungurlu Bölgesine Hayat Verecek

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Sungurlu Barajı inşaatında dipsavak, batardo dolgusu ve zemin iyileştirme çalışmaları başarıyla tamamlandı. Barajın tamamlanmasıyla Sungurlu'ya yılda 6,3Hm3 içme suyu sağlanacak ve 31.720 dekar tarım arazisi sulanabilecek.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: "Hedef 2025"

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada, "Hedef 2025" diyerek Sungurlu Barajı projesinin önemine vurgu yaptı. Barajın homojen toprak dolgu ile inşa edildiğini belirten Balta, maksimum su seviyesinde göl hacminin 70,03 hm3, temel yüksekliğinin 35,50 metre, kret uzunluğunun 870 metre ve toplam dolgu hacminin 2.200.000 m3 olduğunu açıkladı.

Projenin bölge için ne kadar kritik olduğunun farkında olduklarını belirten Balta, amaçlarının Sungurlu'da tarım arazilerinin sulama ve içme suyu ihtiyacını karşılayarak bölge halkının hayatını kolaylaştırmak olduğunu dile getirdi.