Çorum Belediyesi, SGK borç iddialarını yalanladı: "En borçsuz belediyelerden biriyiz."

Çorum Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borç iddialarını yalanladı ve en borçsuz belediyelerden biri olduğunu vurguladı.

Çorum Belediyesi Yalanları Yalanladı

Çorum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Çorum Belediyesi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borcuyla ilgili iki yerel basın kuruluşunda yer alan iddialarla ilgili açıklama yaptı ve kamuoyuna yansıtılan rakamların doğru olmadığını belirtti. Belediye, en borçsuz belediyelerden biri olduğunu vurguladı.

Çorum Belediyesi'nin Borcu Yok

Çorum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, haber sitelerinde yer alan haberlerde Çorum Belediyesi'nin SGK'ya 370 milyon lira borcu olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

BELTUR ve BELTAŞ’ın Borcu Yok

Açıklamada, BELTUR ve BELTAŞ şirketlerinin de SGK’ya borcunun olmadığı, sadece Personel Limited Şirketi'nin bu yıla ait tahakkuk eden ödemesi bulunduğu ve geçmiş yıllardan kalan herhangi bir borcun bulunmadığı belirtildi.

Çorum Belediyesi’nin mali disipline önem verdiği ve şeffaf bir şekilde bütçeyle ilgili tüm bilgileri kamuoyuna açıkladığı vurgulandı. Ayrıca, haberde yer alan yanlış bilgilerin düzeltilmesi ve doğru verilerin paylaşılması için ilgili medya kuruluşlarıyla iletişime geçildiği ve tüm mali işlemlerin şeffaf bir şekilde yürütüldüğü belirtildi.