Çorum Belediyesi, Semt Pazarlarında Temizlik Çalışmalarına Başladı

Çorum Belediyesi, semt pazarlarındaki akşam kirliliğine karşı temizlik çalışması başlattı. Pazar alanlarının temizliği ve düzeni için denetimler sürdürülecek.

Semt Pazarlarında Temizlik Çalışmaları Hız Kesmiyor

Semt pazarlarında, akşam saatlerinde tezgâhlar kaldırıldıktan sonra oluşan kirliliğe karşı çalışma başlatıldı.

Çorum Belediyesi ekipleri, her gün akşam saatlerinde pazar yerlerini temizleyerek yıkama çalışması yaparak, son günlerde artan hava sıcaklıklarının da etkisiyle sebze ve meyve atıklarından kaynaklanan kötü koku ve haşere üremesi gibi sorunlarla mücadele ediyor.

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, esnafı temizlik konusunda daha duyarlı olmaları konusunda uyararak, pazar yerlerindeki temizlik hassasiyetini artırmaya çalışıyor.

Bu kapsamda Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Buharaevler Mahallesi’ndeki Perşembe Pazarı’nda zabıta ekipleriyle birlikte çöp poşeti dağıtımına katılarak sebze ve meyve atıklarının düzgün bir şekilde bertaraf edilmesini sağlamaya çalıştı.

Başkan Yardımcısı Candan, "Pazar yerlerinin temizliği, düzeni ve halkımızın güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmesi için denetimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Ayrıca Başkan Yardımcısı Candan, semt pazarlarının çalışma saatlerinde düzenleme yapıldığını belirterek, "Semt pazarlarımız 08.00 ile 20.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu saatler arasında alışveriş yapmaları ve esnafımızdan da saat 20.00'den sonra temizlik çalışmalarının yapılabilmesi için tezgâhlarını kapatmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.