Kadınlara Özel CNC Operatörlüğü Eğitimi Verilecek

Çorum'da kadınlara CNC operatörlüğü eğitimi verilerek imalat sanayisinde daha fazla yer edinmelerine destek sağlanacak. Valilik, TSO ve OKA işbirliğiyle "Çorum Sanayiinde Kadın Eli Projesi" hayata geçirildi. Kadın istihdamını artırıcı adımlar atılıyor.

Çorum'da Kadınlara CNC Operatörlüğü Eğitimi Verilecek

Çorum Valiliği, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliğiyle "Çorum Sanayiinde Kadın Eli Projesi" kapsamında kadınlara CNC operatörlüğü eğitimi verilerek, kadınların imalat sektöründe daha fazla yer almaları hedefleniyor.

Kadınların Ekonomik Kalkınmada Rol Almaları Teşvik Edilecek

Vali Zülkif Dağlı, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle'nin imzaladığı işbirliği protokolü ile Çorum'da kadınların sanayide daha etkin rol alarak kent ekonomisine ivme kazandırması planlanıyor.

Çorum'un Kadın İstihdamı Hedefleri

Çorum'da kayıtlı kadın istihdamının artırılması hedeflenirken, 2012'de yüzde 21 olan kadın istihdamının 2023'te yüzde 37'ye yükseldiği belirtildi, bu artışla Çorum'un Türkiye genelinde kadın istihdamında 26'ncı sıraya yükseldiği açıklandı.

2028 yılına kadar kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 40'a, kadın istihdam oranının ise yüzde 36'ya çıkarılması hedeflenen proje, kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.