Öğretmen Sendikaları Eylem Hazırlığında! TBMM Önünde Toplanacaklarını Açıkladılar

Öğretmen sendikaları, Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto düzenleyecek. Eğitimde adalet talep eden öğretmenler, özlük hakları için eylem yapacak.

Eğitim Sendikaları Eylem Hazırlığında

Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Teç Sen ve Öğretmenler Sendikası, Öğretmenlik Kanunu'nun TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceği tarih olan 2 Ekim Çarşamba günü saat 13.30'da Milli Eğitim Bakanlığı önüne siyah çelenk bırakıp meşalelerle TBMM'ye yürüyecek. İl Milli Eğitim Müdürlükleri önünde de basın açıklaması yapacaklar.

Öğretmenlerin Talepleri

Sendikalar, kıdem yılı esas alınarak ödemelerin tüm öğretmenlere yapılmasını ve emekliliğe yansıtılmasını istiyor. Ayrıca öğretmenlik diplomasını yok sayan Millî Eğitim Akademisi'ne karşı çıkıyorlar ve öğretmenlerin okul dışı faaliyetlere katılma zorunluluğuna hayır diyorlar.

Öğretmenlerin Beklentileri

Sendikalar, yeni Kanun'un özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerin ücretlerini "taban maaş yasasıyla" güvence altına almasını talep ediyor. Ayrıca meslek güvencesini ortadan kaldıran "Hizmet Sınıfı Değişikliği (34. Madde)"nin kanundan çıkarılmasını istiyor ve kadrolu, güvenceli istihdam sağlanmasını bekliyorlar.