Eğitim İş Çorum Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na (ÖMK) tepki gösterdi

Eğitim İş Çorum Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na tepki gösterdi. Kanunun eğitim sistemi ve öğretmenleri olumsuz etkileyeceğini belirterek mücadele çağrısı yaptı.

Eğitim İş Çorum Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Karşı Basın Açıklaması Yaptı

Eğitim İş Çorum Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında Öğretmenlik Meslek Kanunu'na (ÖMK) tepki gösterdi.

Basın açıklamasında konuşan Eğitim İş Çorum Şube Başkanı Tuba Üreyen, halkın istemediği, razı olmadığı, fayda bulmadığı kararların çıkarılarak ülkemizin demokrasi kültürünün hiçe sayıldığını belirtti.

Öğretmenlik mesleğinin ve milli eğitim sisteminin üzerine kara bir bulut gibi çöken Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin, uzmanların ve ilerici kamuoyunun itirazlarına rağmen bu hafta TBMM'den geçirilmek istendiğini ifade eden Tuba Üreyen, "?

Eğitim-İş olarak, bu kanun tasarısının var edilme biçimine ve içeriğine karşı mücadele ettiklerini belirtti.

Eğitim emekçilerine danışılmadan hazırlanan ÖMK'nin, öğretmenliğin uzmanlık gerektiren bir meslek olmasını görmezden geldiğini ve öğretmenleri diploması geçersiz sayılacak tek meslek grubu haline getireceğini savundu.

MEB'e raporlar, Anayasa Mahkemesine somut görüşler sunduklarını ve alanlara çıkarak ÖMK'ye karşı çıkan itirazı örgütlediklerini belirtti.

Milletin egemenliğinin sembolü olan Meclis'ten milletin aleyhine, milli eğitim sisteminin aleyhine bir kanun geçirilmek istenmesine karşı çıktıklarını vurguladı.

Eğitim İş Çorum Şubesi olarak mesleklerini, uzmanlıklarını ve saygınlıklarını koruyacaklarını ve eğitimi tarikatlara, kâr hırsına bürünmüş patronlara terk etmeyeceklerini belirtti.

Basın açıklamasının ardından bina önüne siyah çelenk bırakıldı.