Çorum'da Yüzme Branşında Rekor Kayıt! 2500 Sporcu Eğitim Alıyor

Çorum'da sporcular Olimpik Yüzme Havuzu ve seyyar havuzlarda eğitim alıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yüzme projesi kapsamında 2500'den fazla kişiye ücretsiz eğitim veriliyor. Yüzmenin faydaları ve eğitim süreci hakkında bilgiler paylaşılıyor.

Çorum Yüzme Branşı Kayıtlarında Rekor Seviyede Artış!

İl Spor Merkezlerinde yine en büyük kayıt yüzme branşında.

Çorum'da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Olimpik Yüzme Havuzu ve dört seyyar havuzda bu yıl yaklaşık 2500 sporcu yüzme eğitimi alıyor.

Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü İsmail Sonkaya, Çorum'da 28 antrenör eşliğinde yüzme eğitimi verildiğini, kadrolu, EYS ve Halt Eğitimi gibi farklı antrenörlerin bulunduğunu belirtti.

Sonkaya, Aşıklar Tepesi'nde kurulan portatif havuzların yanı sıra Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Cuma Pazarı ve Tevfik Kış Spor Salonu bahçesindeki havuzlarda da 2500'ün üzerinde sporcu olduğunu vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Yüzme bilmeyen kalmasın' projesi kapsamında ücretsiz eğitim verildiğini belirten Sonkaya, Alaca ilçesindeki yarı olimpik yüzme havuzunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sungurlu ilçesindeki yarı olimpik havuzun bu ay hizmete başlayacağını duyuran Sonkaya, yüzmenin kas gelişimini artırdığını, obeziteye engel olduğunu ve çocukların gelişimine olumlu etkiler sağladığını belirtti.

Yüzme branşına çocuklarını yönlendiren velilere uyarılarda bulunan Gençlik Spor Yüzme Antrenörü Sevilay Şeker, yüzmenin sürekli tekrar gerektiren bir disiplin olduğunu vurgulayarak velilere sabırlı olmaları çağrısında bulundu.

Şeker, yaş sınırı olmayan yüzmenin herkese uygun bir spor dalı olduğunu belirterek velilere destek olmalarını ve çocuklarına moral vermelerini tavsiye etti.

Yüzmenin unutulmaz olduğunu ancak gelişim için disiplinli çalışma gerektiğini ifade eden Şeker, velilerden uzman antrenörler eşliğinde sabırla destek olmalarını istedi.