Çorum Bahçelievler İlkokulu İlköğretim Haftası'nı Kutladı!

İlköğretim Haftası kutlama programı Bahçelievler İlkokulu'nda yapıldı. Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yeni eğitim yılına başlangıcında öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi. Vali, eğitimde teknolojiyi önemsediklerini belirtti. Program, öğrenci gösterileri ve hediyelerle sona erdi.

İlköğretim Haftası Kutlama Programı Bahçelievler İlkokulu'nda Gerçekleştirildi

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Yeni Eğitim-Öğretim Yılına İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Öğrencilere ve Öğretmenlere Yönelik Mesajlar Verildi

Velilere Çocuklarının Eğitim Sürecinde Destek Olmaları Çağrısında Bulunuldu

İlköğretim Haftası kutlama programı, Bahçelievler İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yaptı. Yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirten Dağlı, "İlköğretim Haftası’nda bir araya gelmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının hoşgörü, sevgi ve dayanışma içerisinde geçmesini temenni ediyorum." dedi.

İl genelinde örgün eğitim kurumlarında 86 bin 187 öğrencinin 512 okulda eğitim-öğretim göreceğini ve 7 bin 336 öğretmenin ise çocukların daha kaliteli ve verimli bir eğitim alabilmesi için görev yapacağını kaydeden Vali Dağlı, öğrencilere hitaben, "Sevgili öğrencilerimiz; bilgi ve becerilerinizi geliştireceğiniz, yeni arkadaşlıklar kuracağınız, hayallerinize bir adım daha yaklaşacağınız bir eğitim yılına adım attınız." şeklinde konuştu.

Okul sürecinde derslerin yanı sıra kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgilenmelerini ve bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Vali Dağlı, öğretmenlere de seslenerek, "Sizler, çocuklarımızı sadece bilgiyle donatan değil, onların hayatına dokunan, onları hayata hazırlayan ve geleceklerini toplumsal değerlerimizle şekillendiren kıymetli birer rehbersiniz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin eğitimlerini güvenli ve huzurlu bir şekilde sürdürebilmeleri için alınan tedbirlerin titizlikle icra edileceğini vurgulayan Vali Dağlı, teknolojiye hâkim, bilime yön veren ve milli manevi değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Okullarda teknolojik tasarım atölyesi ve dijital kodlama sınıflarının bulunmasının önemine değinen Dağlı, tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını söyledi.

Vali Dağlı, konuşmasını, "Yeni eğitim-öğretim yılının, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, başarılı, sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum. İlköğretim Haftası’nı kutluyor, hepimizin geleceğe umutla bakmasını sağlayacak bir yıl olmasını diliyorum." diyerek tamamladı.

Vali Dağlı'nın konuşmasının ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sergiledi ve program, sınıfların ziyaret edilmesi ve öğrencilere hediyeler verilmesinin ardından sona erdi.