DOLAR 32,5676 0.01%
EURO 34,8651 -0.05%
ALTIN 2.435,260,23
BITCOIN 2110855-2,84%
Çorum
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Alapala Makina Dünya Markası Oluyor | İtalyan Firmasının %70’ini Satın Aldı
  • Hitit Haber
  • İş
  • Alapala Makina Dünya Markası Oluyor | İtalyan Firmasının %70’ini Satın Aldı
60 okunma

Alapala Makina Dünya Markası Oluyor | İtalyan Firmasının %70’ini Satın Aldı

ABONE OL
1 Haziran 2022 17:29
Alapala Makina Dünya Markası Oluyor | İtalyan Firmasının %70’ini Satın Aldı
ABONE OL

1954 yılında Çorum’da kurulan Alapala Makina , İtalyan firması Axor’un %70 hissesini satın alarak dünya markası olma yolunda büyük bir adım attı. Makarna makinesi üretim fabrikası olan Axor’un satın alınması ticaret ve siyaset alanında büyük bir yankı yaptı. Meclisteki bütçe görüşmelerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fabrikanın satın almasına değinerek Alapala Makina için “yılın örnek işletmesi” yakıştırmasında bulundu.

Çorumlu iş adamı İsmail Alapala hakkında da konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Alapala’yı Dünya Anadolu Buluşmaları organizasyonlarından tanıdığını ifade etti. İtalyan fabrikanın satış alma işlemini duyduktan sonra kendisini telefon ile arayarak tebrik ettiğini söyleyen bakan, varlığı ile hep gururlandığım insan ifadelerini kullandı.

İsmail Alapala’nın telefon görüşmesinde kendisine şunları ifade ettiğini belirtti.

” Biz tahıl makinaları alanında un, irmik, yem makinaları üreterek temelde yurt dışına satıyoruz. İtalyan Axor’un %70’ini satın alarak ürün yelpazemize makarna makinaları üretimini ekledik. Tahıl makinaları üretimimizde üretim gamımızı tamamladık. Axor’un %30’unu onlara bırakarak teknolojisinde süreklilik kazandırmayı amaçladık.”

Yılın Örnek İşletmesi Alapala Makina

Yapılan açıklamalar arasında Alapala’nın 20 yıldır İtalya ile ticari ilişkilerde bulunduğu ifade edildi. Ayrıca 5 yıldır da Axor makarna makinası üretim fabrikası ile iş birliği yürütülmekteydi. Çorum’da kurulan fabrikanın dış ticaretteki başarıları bununla da sınırlı değil. Alapala, İtaya dışında 120 ülke ile de ticari faaliyet sürdürmekte ve 700’ün üzerinde tesis ile çalışmalarını büyütmektedir.

alapala makina

Firma bu sene büyük bir başarı örneği sergileyerek cirosunun yüzde 98’lik kısmını ihracat ile elde etti. Ayrıca bu ihracat sırasında yerli üretim büyük oranda desteklenerek %85 oranında bir yerli ürün girdisi sağlandı. Tüm bu başarılar üst üste konulduğunda, Çorum’dan yükselen bu firma İtalya’dan bir üretim tesisi satın alarak dünya markası olmak için büyük bir adım atmış oldu.

Hedef AB Eksenli Holding

Geniş bir vizyona sahip olan Alapala yönetimi AB eksenli bir holding kurarak Alapala’ya bağlı şirketleri tek bir çatı altında toplamayı hedefliyor. İtalya’dan alınan Axor firması da bunun bir parçası olarak gösteriliyor. Alınan bilgilere göre projelendirme çalışmaları Çorum’da yapılırken, İtalyan firmasının satın alma organizasyonu İstanbul’da gerçekleşti.

alapala makina

Çorum’dan çıkarak dünyaya açılan bu başarılı firma hem Çorum’un hem de Türkiye’nin gururu olarak bu yıla damgasını vurdu. Türkiye’nin üretim noktasında nasıl bir güce sahip olduğunun hikayesi olarak ön plana çıkan Alapala Makina, Türk ekonomisine katkısı ile herkesten büyük bir saygı gördü. Dünya markası olma yolunda hitithaber.com ailesi olarak bizler de başarılar diliyoruz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.