DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20474850,72%
Çorum
10°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Çorum’da Eğitim | Çorum’da Dedeler, Nineler ve Torunlar Aynı Okulda!
  • Hitit Haber
  • Eğitim
  • Çorum’da Eğitim | Çorum’da Dedeler, Nineler ve Torunlar Aynı Okulda!
51 okunma

Çorum’da Eğitim | Çorum’da Dedeler, Nineler ve Torunlar Aynı Okulda!

ABONE OL
1 Haziran 2022 17:32
Çorum’da Eğitim | Çorum’da Dedeler, Nineler ve Torunlar Aynı Okulda!
ABONE OL

Çorum’da eğitim dönemi renkli görüntüler ile başladı. Yeni bir proje kapsamında başlatılan ana sınıfı, dedeler, nineler ve öğrencileri ile eğitim dönemine başladı. Öğrencilere yönelik oluşturulan bu projede dedeler oyuncak yapıyor, nineler masal anlatıyor. Çocukların gelişimi için etkili olacağı düşünülen benzersiz okula ilgiler şimdiden oldukça yoğun.

Eğitim ve öğretim alanında sürekli projeler ve yenilikler yapan eğitim neferleri bu kez Çorum’da bir yeniliğe imza attı. Çorum merkezde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu ana sınıfında çocuklar dede ve nineleri ile eğlenceli vakitler geçiriyorlar. “Dedem yapar oynarım, ninem söyler dinlerim” sloganı ile tanıtılan projede çocuklar haftanın belirli günlerinde dede ve nineleri ile beraber eğitim alıyorlar.

çorum'da eğitim

Kuşak farkını ortadan kaldırmak, dedelerin ve ninelerin torunları ile vakit geçirmesini sağlamak amacıyla yapılan proje renkli görüntülere sahne oluyor. Dedeler el becerilerini göstererek tahtalardan kağnılar, şekerpancarından traktörler, çeşitli araçlar ve bebekler yapıyorlar. Eski dönemlerde dedelerinin ve ninelerinin oyuncaklarıyla oynayan çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

Çorum’da eğitim alanında başlatılan projenin kurucuları Yelda Kuşçu Kılıçarslan ve Atanur Yılmaz, proje kapsamında Türk kültürünü yaşatmak istiyorlar. Faaliyete alınan proje ile çocukların geçmiş kültürlerden kopmaması ve o günleri yaşaması hedefleniyor. Atalarının yaşadığı günleri eğitim çerçevesinde çocukların da öğrenmesi sağlanıyor.

Çorum’da Eğitim Renkli Görüntülerle Devam Ediyor

Çorum’da eğitim alanında gerçekleştirilen proje hakkında konuşan proje sorumlusu Yelda Kuşçu Kılıçarslan;

” Dedem yapar oynarım, ninem söyler dinlerim” eTwinning projesi kapsamında öğrenciler dedeleri ile birlikte oyuncak yaptı” dedi.

Çorum’da eğitim alanında yeni bir soluk olan projenin yurt dışından da ortakları olduğunu belirten Kılıçarslan, Kuzey Makedonya, Bulgaristan ve İspanya ile beraber projeyi yürüttüklerini ifade etti. Konuşmasına devam eden proje sorumlusu;

çorum'da eğitim

” Kültürümüzü ve sahip olduğumuz değerleri koruma, geleneksel çocuk oyunlarının değerler eğitimi içerisinde genç nesle aktarmayı hedefliyoruz. Geçmişten bugüne gençlerle yaşlılar arasında oluşan kuşak çatışması kişisel ve sosyal hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bu projeyle kuşakların farklı özelliklerinin farkına varma, “x” kuşağının becerilerini, yaşam tecrübelerini, dijital medyanın cazibesiyle büyüyen, “y” ve “z” kuşağının becerileriyle harmanlayarak birbirlerinden öğrenmesini ve kültür çeşitliliği oluşturmalarını, iletişim içinde kalarak eski ve yeni nesil arasındaki çatışmaları az aza indirebilmeyi amaçladık.”

Öğrencilerimiz bu anlamda, dedelerinin oynadığı oyuncakları, dedeleriyle yapma fırsatı buldular ve birbirinden orijinal oyuncaklar yaptılar. Şekerpancarından traktör, tahtalardan kağnı, araba ve bebekler yapan dedelerimiz, torunlarıyla keyifli vakitler geçirdiler” ifadelerini kullandı.

Çorum haberlerinden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız hitithaber.com adresini takip etmeyi unutmayın. Ayrıca ilgili butonlara tıklayarak sosyal medya hesaplarımızı da takip edebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.